Site icon Pěstujeme online

Velká úroda cukety a jak ji zpracovat

co s cuketou

Těšíte se na letní zeleninu? Milujete její svěžest a chuť? Tak si představte, že si ji můžete vypěstovat na své zahrádce. Salátové okurky, cukety a rajčátka patří k nejoblíbenějším pochutinám. Mezi zatracované i oblíbené druhy zeleniny patří cukety. Nejenže jsou vhodné pro vegetariánskou, veganskou i běžnou stravu, ale díky téměř stoprocentnímu obsahu vody, patří do dietních jídelníčků. Cuketa se nejí za trest, ale vychutnává na různé způsoby.

Cuketa na sladký i slaný způsob

Pokud máte pocit, že potřebujete shodit přebytečná kila, obalte si místo vepřového masa cuketu. Její lahodná chuť vás jistě dostane. Mnohým připomíná obalované houby. Před její přípravou nezapomeňte cuketu nasolit a položit na utěrku, aby se z ní dostala ven voda. Oblíbené jsou i marinované cukety, ze kterých můžete připravit saláty Další milým receptem je nákyp z cukety. Do nastrouhané zeleniny přidáte salám, sýr, koření, česnek a máte vydatnou nádivku vhodnou jako přílohu anebo lehký oběd. Z cukety je možné připravit pikantní čalamádu se zázvorem, chilli a libovolným oblíbeným kořením. Připravenou směsí naplníte skleničky a zavaříte. Chutná vložka do jídla je na světě. Sladká buchta z cukety je vynikající a slibuje mlsání bez výčitek.

Vynikající nápady do kuchyně

Sami vidíte, jak je použití cukety rozmanité. Výčet receptů najdete v mnoha internetových kuchařkách. Pojídání cukety je zdravé. Obsahuje vitamíny skupiny B, provitamín A i vitamín C. najdete v ní vlákninu, antioxidanty a stopové prvky. Cuketa detoxikuje organismus a podporuje trávení. Vysoký obsah vody ji řadí do zeleniny využívané při dietách. Jezte cuketu a budete mít čiperné oči, srdce a krevní tlak v normě. Zbaví vaše tělo škodlivých mikroorganismů.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Exit mobile version