Warning: Undefined array key "a" in /www/doc/www.pestujemeonline.cz/www/wp-content/plugins/podclankova-inzerce/gateway.php on line 2
lang="cs"> Jak založit květinovou zahrádku - Květinová zahrádka
Site icon Pěstujeme online

Jak založit květinovou zahrádku

jak na okrasnou zahrádku

Květinová zahrádka dokáže rozzářit okolí každého domu. Pokud si ji chcete založit, potom je třeba vše perfektně naplánovat. Rozhodně to není o tom, že nakoupíte květiny a vysázíte je, kam vás napadne. Založení květinové zahrádky má svá pravidla, která je určitě nutné znát. Jaká to jsou, se dozvíte právě v tomto článku.

Volba místa a rozvržení

V první řadě je třeba určit místo, kde se zahrádka bude nacházet. U místa je třeba sledovat především to, jak moc na něj svítí sluneční paprsky, protože právě tomu je nutné následně podřídit výběr rostlin. Měli byste také znát typ a kvalitu půdy, i ta musí odpovídat druhu květin. Dobrou zprávou je, že typ a kvalitu půdy můžete ovlivnit výběrem hnojiva a substrátu. Následně je třeba si rozvrhnout prostor. Rozhodněte si, jestli chcete vytvářet ornamenty či necháte vše na přírodě a vytvoříte nahodilý mix.

Jaké květiny volit?

Záleží jen na vás, jaké květiny si vyberete. V zahrádce může růst třeba jen jeden druh rostlin (v tomto případě doporučujeme například pěstování hyacintů , nebo můžete vysadit třeba i desítky různých rostlin. Druhá varianta – tedy mix více rostlin – určitě vypadá veseleji. Je dobré vybrat druhy květin tak, aby zahrádka kvetla po většinu roku. Mezi skvělé jarní květiny patří například narcisy, tulipány, petrklíče a krokusy. V létě je ideální pěstování begónií, aster, růží, třapatek a dalších. Jestliže se nechcete s výběrem  trápit, můžete si koupit již připravený mix květin a semínka ledabyle zasázet, efekt bude super! Pamatujte si, že je určitě lepší doplnit okolí zahrádky keřem či stromem. Úžasně na každé zahradě bude vypadat krásně kvetoucí magnólie, vhodné jsou i jehličnany.

Na co ještě musíte myslet

Pokud chcete, aby zahrádka vypadala dokonale, nesmíte zapomínat na pravidelnou zálivku. Je třeba také pravidelně hnojit a vytrhávat plevel!


Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

Exit mobile version