české ovoce

české ovoce

Milujete svěží chuť českého ovoce? Fascinuje vás i to, že si ho můžete sami vypěstovat? Stačí si jen zjistit, jaké možnosti pro svou zahrádku máte. Pěstování rajčat a okurek patří k tradičnímu, ale zkrášlit si balkóny převislými jahodami, je trendy. Právě teď je ta nejlepší příležitost se zajímat o jejich koupi. Jaro vybízí k sadbě stromků. Pokud si přejete, aby se stromeček koupené broskve, meruňky anebo jabloně a švestky lépe ujal, připravte si vykopanou jámu už na podzim. Zem se provzdušní a stromeček bude mít pro svůj růst lepší podmínky.

Jablka patří k nejznámějšímu ovoci

Na světě snad neexistuje nikdo, kdo by neochutnal a nemiloval šťavnatost jablka. U nás si na něm pochutnáme na konci srpna, rané odrůdy jsou k dispozici již v červenci. Naštěstí se dají jablíčka parádně uskladnit a také si je můžeme koupit v každém supermarketu. Vybírat lze z mnoha druhů a připravovat se dají na různé způsoby, sušení, pálenka, mošt, koláče anebo jen tak přímo ze stromu. Jezte jablka a dopřejte svému tělu vitamín C, antioxidanty a vlákninu.

Hrušky, švestky, broskve

Ovoce se pyšní vysokým obsahem vody, snad nejvíce ji obsahují meruňky či broskve. Vláknina, cukry, tuky a oleje, vitamíny, pektiny, to jsou staří známí ovoce. Proto je jeho konzumace nanejvýš důležitá. Pokud nepojídáte čerstvé ovoce, ale i zeleninu máte problémy s trávením, vyměšováním, s nedostatkem vitamínů, minerálních látek a tím strádáte, chřadnete a jste prázdní. Dodejte si energii ovocem nejlépe vypěstovaným v sadu.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Komentáře

komentářů

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno